In beeld: Antohi Romanian

Zon! De pepers zijn er blij mee. Het slechte weer van de afgelopen weken heeft wat schade veroorzaakt, een aantal hebben het niet gered en een paar planten staan nog op de IC. Maar het grootste deel staat weer gewoon buiten. De Antohi Romanian heeft al bloemen.

Oorsprong

Jan Antohi was een toerende acrobaat uit Roemenië, die uitweek naar de VS. Het verhaal gaat dat hij de kookkunsten van zijn moeder erg miste. Toen hij in 1991 na het uiteenvallen van De Sovjet Unie weer op bezoek ging bij haar in Roemenië, nam hij de zaden van deze variëteit mee naar de VS. Vervolgens verspreidde de peper zich in een snel tempo over de wereld. De peper heeft een conische vorm en verkleurt tijdens de rijping van lichtgeel via oranje, naar rood. Het is een goed producerende plant. De pepers zijn zoet en perfect om te bakken.

Antohi Romanian behoort tot de soort capsicum annuum, de meest gecultiveerde chilipeper in de wereld. Zowel commercieel als privé in de tuin. Omdat deze soort zo makkelijk kruist, zijn er duizenden verschillende variëteiten. De beter bekende Jalapeño behoort ook tot deze soort. Deze pepers zijn sterk verwant aan de paprika.

(bron: Peperzaden.nl)

 

Antohi Romanian
30 mei - Antohi Romanian
Antohi Romanian - Peperzaden
jalapeno
Jalapeno