Groendak!

Sinds enkele weken ligt er op het platte dak van de veranda een groendak. Half april hebben de mensen van Munus Vergroent de aanleg verzorgd. Nu, drie weken later, is het verschil al goed te zien. Zon en regen, de ideale combinatie voor nieuwe aanplant. De zonnepanelen, die tegelijk met het dak zijn aangelegd, gaan als het goed is vanaf 8 mei stroom leveren. Erg benieuwd of het ons lukt om qua stroom nu quitte te spelen over een jaar gerekend. Het is natuurlijk de bedoeling de opwek zoveel mogelijk te doen op de momenten dat er ook stroom verbruikt wordt, maar dat wordt een volgend project.

Het groendak zorgt naar verwachting voor wat extra diversiteit in de insecten die er op afkomen. Het groene dak zorgt voor extra isolatie en verkoeling. En met zonnepanelen wekken we groene energie op. Het is een slimme en praktische manier om het huis duurzamer te maken. Daarnaast fungeert het dak als waterbuffer. Water, wat zo niet onnodig het riool belast of de tuin (nog) drassiger maakt en wat de plantjes in droge tijden weer zullen gebruiken. 

12 april 2024
5 mei 2024
groendak 22 mei
22 mei 2024

Nul op de meter?

Wij wonen met z’n drieën in dit leuke huis. Het energieverbruik was een jaarlijks gegeven. In zo’n relatief oud huis is daar toch niet zoveel meer aan te doen was de gedachte. Maar is dat wel zo? We nemen je graag mee op onze reis naar nul op de meter.

Het verbruik